Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Honungsrostad havre

Honungsrostad havre är mycket användbart! Bjud till frukost med fil eller yoghurt, servera som mättande mellanmål eller en fantastiskt god dessert varvat med frukt och bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010.

Ingredienser

12 dl
  • 1 liter havregryn
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl flytande honung

Näringsvärde per portion

Energi: 1569 kj / 375 kcal
Protein:11 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 9 g
Salt: 0,3 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda havregryn och kanel och salt i en bunke.
  3. Rör ihop vatten och honung med rapsolja. Tillsätt det i den torra blandningen och blanda runt.
  4. Häll ut blandningen i en långpanna. Rosta mitt i ugnen 15–20 minuter. Rör om några gånger under tiden. Låt kallna. Häll upp i burk med tätt lock.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havre.

Näringsberäkningen är per dl.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer