Recept

Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater

Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater är perfekta vegetariska burgare. Rödlök ger burgarna god smak. Av smeten plattar du ut hisrburgarna och steker dem sedan tills de får lite färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007.

Ingredienser

  • 2 dl hirs
  • 4/5 dl kvarg
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 liten rödlök
  • 150 g fetaost
  • 10 soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olivolja till grillning

Gör så här

  1. Koka hirsen enligt anvisning på paketet. Låt kallna.
  2. Blanda den kalla kokta hirsen med kvarg, ägg och ströbröd.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Tärna fetaosten. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt detta. Rör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma 12 bollar (för 4 port) och platta ut dem till 2 cm tjocka burgare. Pensla med olivolja. Grilla i ca 5 minuter per sida tills de är genomgrillade och har fått fin färg.

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.