Heta laxspett i shotsglas

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Heta laxspett i shotsglas

Heta laxspett i shotsglas passar perfekt på buffébordet. Rimmad lax skärs i tärningar och träs upp på spett. En smarrig yoghurtsås med citronmeliss, lime och honung ger spetten karaktär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Heta laxspett i shotsglas

Ingredienser

10 portioner
600 g  rimmad laxfilé (utan skinn)
1   citron
1   kruka persilja
2 tsk  chiliflakes
små träspett

Yoghurtsås

1   kruka citronmeliss
1   lime
5 dl  matyoghurt
2 msk  flytande honung
salt och peppar

För alla

Laxspett: Fri från gluten, mjölk och ägg.
Yoghurtsås: Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt yoghurt till laktosfritt/ mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

Kan serveras i shotsglas, små värmeljusglas eller små engångsglas.

Förbered: Såsen går utmärkt att göra 1-2 dagar i förväg. Spetten kan göras 1 dag i förväg om de plastas in väl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Färskebab med vitlök
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsspett i bröd
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halvfryst ananas på spett med rostad kokos
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cake pops
Betyg 3.1 av 5.
517 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korvspett
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärs med ingefärsmorötter och kokosris
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga