Heta laxspett i shotsglas
Heta laxspett i shotsglas passar perfekt på buffébordet. Rimmad lax skärs i tärningar och träs upp på spett. En smarrig yoghurtsås med citronmeliss, lime och honung ger spetten karaktär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
600 g rimmad laxfilé (utan skinn)
1 citron
1 kruka persilja
2 tsk chiliflakes
små träspett
Yoghurtsås
1 kruka citronmeliss
1 lime
5 dl matyoghurt
2 msk flytande honung
salt och peppar
För alla
Laxspett: Fri från gluten, mjölk och ägg.
Yoghurtsås: Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt yoghurt till laktosfritt/ mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Tips
Kan serveras i shotsglas, små värmeljusglas eller små engångsglas.
Förbered: Såsen går utmärkt att göra 1-2 dagar i förväg. Spetten kan göras 1 dag i förväg om de plastas in väl.
Förbered: Såsen går utmärkt att göra 1-2 dagar i förväg. Spetten kan göras 1 dag i förväg om de plastas in väl.
Har du lagat receptet?
Kommentarer