Het chilikorv

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
0
Het chilikorv

Brandslang är en hemgjord korv på nötkött laddad med fem sorters chili och starkt paprikapulver. Genom att först steka chilin kommer hettan mer smygande.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Het chilikorv

Ingredienser

15 korvar
900 g  nötkött t ex högrev
250 g  späck
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   selleristjälk
2 msk  olivolja
2   chilifrukter t ex thai chili eller piri piri
2 msk  sambal oelek
1 tsk  ancho chilipulver
1 tsk  chiliflakes
1 tsk  tabasco
1 msk  starkt paprikapulver
1 1/2 tsk  jodfritt salt
2 msk  honung
2 msk  Liquid smoke
1 1/2 dl  iskallt öl
1/2 tsk  svartpeppar
fjälster av gris

För alla

Fri från laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj öl som är glutenfritt eller med låg glutenhalt.

Gör så här

Tips

Matnyttiga korvtips!
Mal köttet med salt, ställ bunken med köttfärsen i kylen. Kom ihåg – håll den kall!
Blanda färsen med kryddorna. Tillsätt lite iskallt vatten om korvsmeten känns torr.
Blanda antingen för hand eller långsamt i en hushållsmaskin med degkrok. Ju längre tid man blandar desto fastare korv.
Spola fjälstren väl med kallt vatten.
Välj ett så rent salt som möjligt – inte havssalt eller salt med jodtillsats.
Hygien och kyla är A och O.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rökiga mandlar med flingsalt
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade kycklingben i gochujangsås
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Barbecue-glaze
Betyg 2.7 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemgjord rödvinsmarinerad korv
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och ingefärsglaze
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga