Helstekt oxfilé i ugn

Betyg 3 av 5.
101 personer har röstat
12
Helstekt oxfilé i ugn

Denna välsmakande, helstekta oxfilé serveras med fördel ihop med nötgremolata, rödbets- och chèvreknyten, sötsyrlig rödvinssås och baconfrästa haricots verts. Låt ditt ugnsstekta, putsade nötkött vila ungefär en kvart före du skär upp det.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Helstekt oxfilé i ugn

Ingredienser

6 portioner
1 1/3 kg  oxfilé i bit
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att oxfilén ska räcka till 10 portioner istället för 6, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
101 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott Körde den till 57 grader Blev perfekt Däremot kommer jag inte köpa min file på Ica nän mer gång Var massa små köttslamsor i förpackningen Trodde file var i ett stycke men receptet var bra Bara köpa filen nån annan stans nästa gång

Urban

2020-12-31

Tycker det blev lite välstekt på 60 grader 55 vore nog bäst ��

Jan

2017-02-25

Blev kanonbra, men bryn först - minskar tiden i ugnen med 10-15 min, om inte welldone önskas.

Per åke

2017-01-02

Näringsvärde per portion

Energi1149 KJ / 276 kCal
Fett9 g
Salt1.54 g
Kolhydrater0 g
Protein48 g

Testa liknande recept

Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
198 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga