Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
2
Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Den här helstekta kalvytterfilén serveras lämpligen i tunna skivor på ett fat. Tillsammans med ruccolasallad, steksky, parmesan och pinjenötter blir rätten en given italiensk favorit på festen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan

Ingredienser

6 portioner
1 1/5 kg  kalvfilé eller fläskytterfilé
1   påse rucola (à 65 g)
1 dl  hyvlad parmesan
olivolja till stekning

Örtrubb

3   kvistar färsk rosmarin
1 tsk  vitpepparkorn
1 tsk  svartpepparkorn
1 msk  grovsalt

vinägrett

2 msk  av stekskyn
1/2 dl  olivolja gärna med pepprig karaktär
1 1/2 msk  balsamvinäger
1 msk  färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105, Lysozym, eller svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod. Receptet har blivit vanligt förekommande i hemmet.

Raine

2020-04-24

Supergott och jättebra bjudrätt när man är många. Jag gör en god potatissallad till på färskpotatis, tomater, rucola, pinjenötter, hyvlad parmesanost och en god vinegrett.

Ewa

2013-04-06

Testa liknande recept

Porchetta med rostade skockor och brysselkål
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Schnitzel, grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
149 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfilé i marsalasås
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltinbakade rödbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad oxbringa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel focaccia med torrjäst
Betyg 2.9 av 5.
78 personer har röstat
Över 60 min att tillaga