Hoppa till sidans innehåll

Recept

Helgtårta

Recept på enkel och god tårta. Botten till tårtan gör du av sötmandel, ägg, socker. Bred grädde över tårtan och garnera med riven choklad. Helgtårta passar perfekt till efterrätt eller fikat.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 75 g blockchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mal de oskållade mandlarna i mandelkvarn.
  3. Vispa ägg och socker pösigt och tjockt. Vänd ner mandeln.
  4. Häll smeten i en smord bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Provstickan ska inte var helt torr.
  5. Stjälp upp kakan och låt svalna.
  6. Lösvispa grädden och bre den på tårtan. Låt den glida ner som ett snötäcke över kanten. Hyvla eller riv choklad över.

För alla

Helgtårta är fri från gluten under förutsättning att man bröar formen med glutenfritt ströbröd eller använder riven kokos. Innehåller laktos och ägg.

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer