Hasselbacksrödbetor

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
2
Hasselbacksrödbetor

Gör en ny variant av hasselbackspotatisen genom att byta ut potatisen mot rödbetor. Dessa röda små godingar passar ypperligt till grillat lamm eller som del av en buffé. Toppa hasselbacksrödbetorna med smulad getost, knapriga hasselnötter och krasse.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Hasselbacksrödbetor

Ingredienser

4 portioner
350 g  små rödbetor (gärna delikatessrödbetor)
olja till formen
1 msk  rapsolja
2 krm  salt
100 g  smulad getost
1/2 dl  hackade hasselnötter
1/2   ask smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj att toppa med laktosfri getost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getost mot tofu (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Kan man göra detta recept med färdigkokt rödbeta?

Celine

2020-04-28

Hej Celine! Ja, det kan du. Dock kommer tiden i ugnen att behöva justeras, börja med kanske 15-20 minuter och se hur betorna ser ut och ha i längre tid vid behov. Lycka till och kommentera gärna igen och berätta hur de blev! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-29

.... och ringla över lite honung. Mums🙂

Ove

2020-01-23

Näringsvärde per portion

Energi1010 KJ / 242 kCal
Fett19 g
Salt0.82 g
Kolhydrater10 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Spenatfrittata med knipprödbetor och getost
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rödbetor med rosmarin och getost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Getostbollar med krispigt baconsmul
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsknäcke med aprikoser
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga