Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil
Löjrom är nästan ett måste på nyår, men det går såklart lika bra med stenbitsrom. Här toppas krispiga små minihasselbackspotatisar på lyxigaste vis med gräddfil, rom och gräslök. Perfekta små munbitar till förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
12 portioner
12 små potatisar (t ex. ratte eller delikatesspotatis)
1/2 tsk salt
25 g smör
80 g löj- eller stenbitsrom
1/2 dl gräddfil
2 msk finskuren gräslök
dillvippor (till garnering)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsaternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi385 KJ / 93 kCal
Fett3 g
Salt0.75 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
Riktigt gott och👏👏👏
Milena
2024-01-01Riktigt, riktigt gott! Ta gärna ut potatisen efter 20 min, häll smöret som är i botten över potatisarna igen och in i ugnen ytterligare 5 min.
Anna
2023-12-31Man ser inte den fina bilden, receptet ligger över den.
Liselotte
2018-12-27Hej Liselotte! Ber om ursäkt för det. Har nu tagit bort den stora bilden som blev ofördelaktig på detta recept. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-28