Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Gyllene fiskgratäng med rotfruktsmos


Byt potatismos mot ett mer färgglatt och smakrikt rotfruktsmos nästa gång du blir sugen på fiskgratäng! Extra smidigt blir det med frysta lax- och torsktärningar. Kombinera med spenat, smaksatt crème fraiche och ett krispigt täcke av det asiatiska ströbrödet panko.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016.

Ingredienser

  • ca 8 dl rotfruktsmos (se länk under steg 3)
  • 300 g frysta torsk- och laxtärningar
  • 65 g babyspenat
  • 2 dl smaksatt crème fraiche (t ex paprika & chili)
  • 1/2 dl panko (japansk ströbröd)
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg spenaten i en ugnssäker oljad form. Lägg på frysta fisktärningar och krydda med salt och peppar.
  3. Klicka ut crème fraichen. Klicka (eller spritsa) Rotfruktsmoset runt om fisken.
  4. Blanda panko, persilja och olja och strö över fisken.
  5. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter, tills gratängen har fått fin färg.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt panko med krossade glutenfria cornflakes eller glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera noggrannt innehållet i rotfruktmoset.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med paprika- och chilipulver. Kontrollera noggrannt innehålelt i rotfruktmoset.

Näringsberäkning inkl. rotfruktsmos.

Näringsvärde per portion

Energi: 2433 kj / 581 kcal
Protein:20 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 38 g
Salt: 2 g

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer