Grön ärtsoppa med örtkräm
En intensivt klorofyllig soppa som blir godast på nyskördade ärter, men frysta gröna ärter går också bra. Koka inte med ärterna för länge, då förlorar de sin härliga färg. Om du använder mousserande vin, spara gärna en skvätt och häll i vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
Örtkräm
Grön ärtsoppa
Till garnering
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer