Recept

Grillade parmesanbröd


Nyttja grillen till fullo när den är igång och baka ljuvligt flatbread! I vårt enkla recept smaksätter vi det grillade brödet med parmesan och honung. Det blir saftigt, både salt och sött, och himmelskt gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019.

Ingredienser

  • 1/3 pkt färsk jäst (1/3 paket motsvarar ca 17 g)
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 5 dl siktat dinkelmjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, salt och parmesan. Rör ner mjöl och knåda ihop till en deg. Låt jäsa ca 40 minuter.
  2. Dela degen i 6 bitar (för 6 bröd). Kavla eller tryck ut till runda plattor, ca 15 cm i diameter. Grilla dem på indirekt värme några minuter per sida.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Fri från laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per bröd på torrvikten.

Näringsvärde per portion

Energi: 1032 kj / 246 kcal
Protein:12 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 6 g
Salt: 1,5 g