Grillade kycklingspett med caesarpasta
Till de grillade spetten av kycklingfilé, paprika och tomat serverar du den ljuvligaste caesarpastan. Blandningen av äggen, dijonsenapen, kvargen och parmesanosten får en skön sälta av de hackade sardellerna och middagen är klar att avnjutas.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfilé (lår- eller bröstfilé)
2 - 3 paprikor av olika färg
8 körsbärstomater
färsk timjan
salt
svartpeppar
Caesarpasta
2 ägg
1 burk kvarg (à 250 g)
1 dl lätt crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och peppar
4 msk riven parmesan
1 burk sardellfiléer (à 50 g)
350 - 400 g färsk pasta t ex farfalle
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och uteslut caesarsåsen. Bjud i stället pastan blandad med t ex köpt eller hemlagad pestosås.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: uteslut caesarsåsen och servera pastan med t ex salsasås från burk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag som älskar cesarsallad, provade givetvis detta recept. Men det var ingen god cesarsmak.
Gunilla
2007-04-17