Hoppa till sidans innehåll

Recept

Grillad sallad med ädelost

Romansallad är en härligt fast och krispig salladssort som tål lite tuffare behandling. Som att läggas på grillen och få fina grillränder. Klicka på en krämig röra med ädelost, majonnäs och crème fraiche och strössla över rostade hasselnötter för trevligt crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014.

Ingredienser

  • 1 romansalladshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 75 g ädelost
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 3 msk grovhackade, rostade hasselnötter
  • bladpersilja till garnering

Näringsvärde per portion

Energi: 1379 kj / 330 kcal
Protein:7 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 33 g
Salt: 0,57 g

Gör så här

  1. Dela salladshuvudet på mitten. Pensla snittytorna med oljan.
  2. Mosa samman ädelost, majonnäs och crème fraiche med en gaffel i en skål. Krydda med peppar.
  3. Grilla salladen tills den fått fin färg. Lägg upp på ett fat. Klicka på ostkrämen. Toppa med hasselnötter.
  4. Garnera med en kvist bladpersilja.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ, ex laktosfri färskost. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt alternativ, ex mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche till Sour supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Tips

Toppa med brödkrutonger om du vill ha en matigare sallad.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer