Grillad blomkål med kapris och körvel

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Grillad blomkål med kapris och körvel

Den här grillade salladen är ett bevis på att blomkålsblasten är minst lika mycket värd som blomkålens ”blommor”. En sallad som passar lika bra till fisk och skaldjur som till kött och fågel. Kapris, citron, körvel, persilja, chiliflakes och dijonsenap sätter fin smak.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Grillad blomkål med kapris och körvel

Ingredienser

4 portioner

Kapris- och körveldressing

2 msk  kapris
2 tsk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  dijonsenap
1 krm  chiliflakes
1/2 dl  finhackad persilja
1/2 dl  finhackad körvel
1/2 dl  olja
1 krm  salt
1 krm  peppar

Blomkål

1   liten blomkål (à ca 400 g)
2 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
körvel till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: servera med aioli gjord på äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Broccolisallad och blomkålssallad med blodapelsin
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lax med örttäcke och blomkålscouscous
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré
Betyg 3.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärt- och blomkålscrème
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt blomkål & fänkål med salsa verde
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt lax med blomkålsmos
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga