Recept

Grillad ananas med glass och lönnsirap

Grillad ananas med glass och lönnsirap är en svindlande god dessert. Ananas går utmärkt att grilla och smaken höjs ytterligare vid servering med kokos- eller vaniljglass och varm lönnsirap.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010.

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 1 msk olja
  • 1 dl lönnsirap
  • 1/2 vaniljglass eller kokosglass
  • kokos

Gör så här

  1. Ananas går utmärkt att grilla. Skär den först i klyftor på längden och skär sedan bort rotstocken. Pensla snittytorna med olja. Grilla ananasen ca 4 minuter på varje sida.
  2. Värm lönnsirapen under tiden i en liten kastrull på grillen. Servera de nygrillade ananasklyftorna på tallrikar med vanilj- eller kokosglass och den varma lönnsirapen. Garnera gärna med kokos.