Hoppa till sidans innehåll

Recept

Grekisk kycklingsallad med feta- och honungsvinägrett

Bjud på en förstklassig grekisk kycklingsallad med inspiration från Medelhavet. Servera tillsammans med feta- och honungsvinägrett. Jättegott till lunch eller som en lättare middag en härlig sommarkväll.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002.

Ingredienser

  • 4 grillade kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 romansalladshuvud
  • 300 g färsk spenat
  • ca 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver

Feta- och honungsvinägrett

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 1/2 msk flytande honung
  • salt och peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 2283 kj / 546 kcal
Protein:42 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 38 g
Salt: 3,77 g

Gör så här

  1. Skiva de grillade filéerna i ca 1/2 cm tjocka bitar. Skala och skiva rödlöken
  2. Gör en bädd på varje talllrik av sallad. Lägg på kycklingbitarna i en solformad båge och toppa med skivad rödlök, smulad fetaost och svarta oliver.
  3. Feta- och honungsvinägrett: Blanda olivolja med balsamvinäger, fransk senap, flytande honung, salt och peppar. Smaka av.
  4. Häll över vinägrett efter smak precis före servering.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer