Recept

Grekisk biffgryta

En gryta med biff, rödlök, tomater och gurka som får smaker av oliver och fetaost serverar du här med färsk timjan och vitlöksbröd. Denna gryträtt med grekiska smaker är otroligt god och kommer uppskattas av dina gäster.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004.

Ingredienser

  • 400 g utskuren biff
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1/2 gurka
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl svarta oliver
  • 100 g grekisk fetaost

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar. Skala och grovhacka löken. Skär tomater och gurka i bitar.
  2. Stek köttet i olja i en stekpanna. Lägg över i en vid gryta eller wok.
  3. Fräs löken i olja och vänd ner gurka och tomater på slutet. Lägg över i grytan.
  4. Krydda med salt, peppar, timjan och balsam-vinäger. Rör om.
  5. Rör i oliver och smula över osten i bitar. Strö ev över lite färsk timjan. Servera med vitlöksbröd.

För alla

Fri från gluten och ägg. Välj bröd till som passar vid ev allergi.
Gör mjölkfri: välj tofu i stället för fetaost.