Glutenfri pizzadeg

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
1
Glutenfri pizzadeg

Klart man ska kunna få till en bra glutenfri pizzadeg utan att tumma på varken smak eller konsistens. Bred ut den kladdiga degen med en slickepott direkt på plåten. Lägg på din favorit topping och du har en smarrig glutenfri pizza.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Glutenfri pizzadeg

Ingredienser

1 plåt
12 g  färsk jäst
3 dl  ljummet vatten
2 msk  olja
1/2 tsk  honung (eller agavesirap för vegansk)
1 dl  durramjöl
2 dl  rismjöl
1 1/2 dl  potatismjöl
1/2 tsk  xantangummi
3/4 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknad per plåt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Vad tror ni ? Skulle det funka att byta ut rismjälet mot bovetemjöl? Äntligen ett recept där jag tål nästan alla ingredienser :-).

Carina

2023-09-30

Näringsvärde per portion

Energi6136 KJ / 1466 kCal
Fett31 g
Salt5 g
Kolhydrater271 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri mjölmix
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glutenfria lussekatter
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria kanelbullar
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter
Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Egen isglass
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga