Glassbomb

Betyg 3 av 5.
63 personer har röstat
0
Glassbomb

Härligt gott recept på en festlig glassbomb. Du gör den tjusiga tårtan av vaniljglass, jordgubbsglass och mangosorbet. Dekorera med maränger och färska bär. Glasstårtan passar perfekt att servera som efterrätt på kalas!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Glassbomb

Ingredienser

10 portioner
2   liter vaniljglass
1/2 l  jordgubbsglass eller blåbärsglass
1/2 l  mangosorbet eller hallonsorbet

Till servering

färska bär
maränger
vispad grädde

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfri glass och sorbet. 
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri glass och sorbet. 
Gör äggfri: välj äggfri glass och sorbet.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
63 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fryst pomelo med grädde, maränger och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nutella semifreddo
Betyg 4.6 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb bärglass
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glassbomb med ananas, passionsfrukt och lime
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsswiss i strut
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stracciatella och hallonhjärtan med hallonsås
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga