Glassbomb
Härligt gott recept på en festlig glassbomb. Du gör den tjusiga tårtan av vaniljglass, jordgubbsglass och mangosorbet. Dekorera med maränger och färska bär. Glasstårtan passar perfekt att servera som efterrätt på kalas!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
10 portioner
2 liter vaniljglass
1/2 l jordgubbsglass eller blåbärsglass
1/2 l mangosorbet eller hallonsorbet
Till servering
färska bär
maränger
vispad grädde
För alla
Gör laktosfri: välj laktosfri glass och sorbet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri glass och sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass och sorbet.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer