Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Fusk-fish'n chips


Englands ”nationalrätt” fish n’ chips är ofta en rätt så flottig historia med såväl friterad fisk som pommes frites. Prova en fräschare variant med potatis- och morotsstavar i ugn med panerad torsk. Dippa fisk och grönsaker i en yoghurtbaserad äppel- och gurkröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015.

Ingredienser

Potatis- och morotsstrips

  • 700 g mjölig potatis
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt

Yoghurtsås

  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 2 msk bostongurka
  • 1/2 finhackat äpple
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Panerad fisk

  • 2 paket halvtinad MSC-märkt torskfilé (à ca 400 g)
  • 1 ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 3 msk rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Potatis- och morotsstrips: Sätt ugnen på 225°C
  2. Skär potatisen i cm-tjocka stavar. Skala och skär morötterna i lika stora stavar. Lägg på en plåt och häll över olivolja och salt och blanda väl. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills de är gyllene.
  3. Yoghurtsås: Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Panerad fisk: Skär fisken i 3 cm tjocka skivor tvärsöver. Salta lätt. Vänd i uppvispat ägg och pankon eller ströbrödet.
  5. Stek i oljan i en stekpanna på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Servera fisken med potatis- och morotsstripsen och yoghurtsåsen.

För alla

Gör glutenfri: ersätt panko med t ex glutenfritt ströbröd eller PO-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Kontrollera ev. ströbröd
Gör mjölkproteinfri: : byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera ev. ströbröd
Gör äggfri: uteslut ägget och vänd fisken i t ex filmjölk eller olja.

 

Näringsvärde per portion

Energi: 2677 kj / 640 kcal
Protein:46 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 25 g
Salt: 2 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer