Fryst choklad- och hasselnötscheesecake
Cornflakes, hasselnötskräm, choklad och färskost. Tänk att så få ingredienser kan blandas till något så underbart och mäktigt gott som denna drömmiga cheesecake! På jakt efter den perfekta desserten? Som du lätt kan förbereda? This is it.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
10 bitar
Botten
100 g cornflakes
150 g hasselnötskräm
Fyllning
400 g färskost
200 g hasselnötskräm
100 g smält mörk choklad (70%)
3 dl vispgrädde
Topping
1/2 - 1 dl hackade hasselnötter
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri cornflakes.
Gör laktosfri: välj mjölkfri hasselnötskräm. Välj laktosfria produkter av färskost, grädde och choklad.
Näringsberäkningen är per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2318 KJ / 553 kCal
Fett43 g
Salt0.3 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g
Kommentarer
Riktigt dålig. Botten seg och äcklig, resterande vart bara äcklig. Gör inte denna, slöseri av tid och utrymme i magen.
Moa
2023-12-31Vidrig! Gör inte till en tillställning. Kastades i soporna.
Stine helen
2022-12-31Lite besviken. Jag älskar choklad och hasselnötter men denna kaka var så mäktig och nästan kvalmig att äta. Kommer inte göra den igen.
Rebecca
2021-04-07