Fruktsallad med mangosås

Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat
0
Fruktsallad med mangosås

Ett lättlagat recept på utsökt fruktsallad med söt mangosås att servera som nyttigare efterrätt. Du gör salladen av blandade frukter som melon, apelsin, kiwi och vindruvor. Garnera med hallon, mandel, kokos och vallmo. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Fruktsallad med mangosås

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g  melon (t ex cantaloupe eller galia)
1   apelsin
1   blodgrapefrukt
1   sharonfrukt
1   kiwi
125 g  färska eller frysta hallon
1 dl  blå vindruvor
1/2   granatäpple (kärnorna)
1 dl  hackad mandel
1 dl  riven kokos
1 msk  blå vallmofrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Näringsberäkningen är utan mangosås.

Tips

Är sharonfrukt svår att hitta, ta en kiwi till i stället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1132 KJ / 271 kCal
Fett11 g
Salt0.05 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Fruktsallad med apelsinläsk
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fruktsallad till picknick
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Insektsdadlar, tusenfoting och skalbaggar
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostade vindruvor med rosmarin
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemmagjord mimosasallad
Betyg 3.4 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladdoppade vindruvor med polkakross
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga