Fruktsallad med mangosås
Ett lättlagat recept på utsökt fruktsallad med söt mangosås att servera som nyttigare efterrätt. Du gör salladen av blandade frukter som melon, apelsin, kiwi och vindruvor. Garnera med hallon, mandel, kokos och vallmo. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
ca 700 g melon (t ex cantaloupe eller galia)
1 apelsin
1 blodgrapefrukt
1 sharonfrukt
1 kiwi
125 g färska eller frysta hallon
1 dl blå vindruvor
1/2 granatäpple (kärnorna)
1 dl hackad mandel
1 dl riven kokos
1 msk blå vallmofrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Näringsberäkningen är utan mangosås.
Tips
Är sharonfrukt svår att hitta, ta en kiwi till i stället.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1132 KJ / 271 kCal
Fett11 g
Salt0.05 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer