Recept

Fruktcarpaccio med vit chokladsås


Prova en fruktig dessert som påminner lite om gino i smaken, men som inte bakas i ugnen. Fokus här ligger i stället för riktigt tunt skivade frukter, så pass tunt att du inte behöver skala dem. Och så en ljuvlig, limedoftande vit chokladsås och vaniljglass till det.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017.

Ingredienser

Frukt

  • 2 kiwi
  • 2 sharonfrukter

Till servering

  • vaniljglass
  • mynta

Vit chokladsås

  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk finrivet limeskal

Gör så här

  1. Vit chokladsås: Grovhacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta från värmen. Rör ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt limeskal.
  2. Frukt: Skär kiwi och sharon i riktigt tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. 
  3. Lägg upp frukten på assietter. Toppa med vaniljglass. Ringla över den ljumna chokladsåsen. Garnera gärna med mynta.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfri choklad och välj mjölkproteinfri glass, ex. havre- eller sojabaserad, alternativt sorbet.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Näringsberäkning är inkl. glass och mynta.

Näringsvärde per portion

Energi: 1501 kj / 359 kcal
Protein:4 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 26 g
Salt: 0,15 g