Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Frittata med blomkål


Sugen på att äta mer grönt och vegetariskt? Prova denna frittata, alltså matiga omelett, med mjäll blomkål, rosmarinfräst rödlök, basilika, parmesan och ägg. Frittatan är lika snygg och god till lunch, middag eller som del av en härlig skördebuffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015.

Ingredienser

  • 1 blomkål (ca 450 g)
  • 2 rödlökar
  • 1/2 tsk finhackad rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 7 ägg
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 50 g parmesanost (grovriven)
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 tsk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. 
  3. Koka blomkålen i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet.
  4. Skala rödlöken. Dela och finhacka den ena, skär den andra i tunna skivor.
  5. Fräs den hackade löken med rosmarinen i oljan på svag värme ca 10 minuter, utan att den får färg.
  6. Vispa ihop ägg, bakpulver, gurkmeja, parmesan, basilika, salt och peppar i en bunke. Blanda ner blomkål och stekt lök.
  7. Klä en form, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Pensla sidorna med smält smör. Strö över sesamfrön så det täcker kanterna. Häll i blomkålsblandningen och lägg på rödlöksringarna.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills kakan är gyllenbrun och har stelnat. Låt stå ca 20 minuter före servering. Servera helst ljummen.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.

Näringsvärde per portion

Energi: 1498 kj / 357 kcal
Protein:20 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 27 g
Salt: 2,5 g

Kommentarer

Barbro Dahlberg Anmäl

Supergod! Smälter i munnen. Den här kommer vi att laga flera gånger.

Emma Tillback Anmäl

En riktigt lunchfavorit, nyttig, god och fin att titta på. Lätt att variera med olika ingredienser, man kan t.ex. använda broccoli och zucchini.

Lägg till en egen kommentar.