Friterat tunnbröd med kantarell och äpple
Höstiga snittar med friterat tunnbröd och en gräddig röra med smörstekta kantareller, lök och äpple. Perfekt att mumsa på före maten, på buffén eller som drinktilltugg. Leta efter färdiga tunnbrödschips i butiken om du inte vill fritera.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
6 portioner
2 mjuka tunnbröd
1 l frityrolja
1/2 rödlök
1 äpple
4 dl kantareller
1 msk smör
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 dl vispgrädde
För alla
Fri från ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt bröd och matfett. Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: Välj bröd, grädde och matfett utan laktos.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi807 KJ / 193 kCal
Fett14 g
Salt0.48 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentarer