Frasiga lammknyten
Frasiga lammknyten är receptet för dig som söker en utmaning i köket. Lammfärsen får en delikat smak av het chili, ingefära och ostronsås innan de lindas in i filodegen. Ljuvliga till förrätten eller buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004
Ingredienser
30 st
1 röd chilifrukt t ex spansk peppar
2 cm färsk ingefära
1 - 2 vitlöksklyftor
250 g lammfärs
1/2 tsk salt
1/2 msk sesamolja
1 msk risvinäger
1 1/2 msk ostronsås
1 paket filodeg
1 äggvita
olivolja
Gör så här
Tips
Friterade lammknyten
Om du vill fritera som grekerna - gör så här efter steg 4: Hetta upp olja i en fritös (eller minst 1 liter olja (för 30 st) i en kastrull) till 180°C, tills den är så varm att det bubblar när man lägger i ett knyte. Fritera 4 åt gången i 2-3 minuter.
Vänd på knytena då och då. Låt rinna av på hushållspapper.
Om du vill fritera som grekerna - gör så här efter steg 4: Hetta upp olja i en fritös (eller minst 1 liter olja (för 30 st) i en kastrull) till 180°C, tills den är så varm att det bubblar när man lägger i ett knyte. Fritera 4 åt gången i 2-3 minuter.
Vänd på knytena då och då. Låt rinna av på hushållspapper.
Har du lagat receptet?
Kommentarer