Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Fladdermöss


Ute efter ett ätbart pyssel till halloween eller spökkalaset? Testa dessa fladdermöss som du gör på dina favoritchokladbollar, strössel, oreokakor och godisremmar. Visst blir de söta – i dubbel bemärkelse! Perfekt att göra tillsammans med barnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016.

Ingredienser

ca 30 bollar
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kallt starkt kaffe eller vatten

Till garnering

  • chokladströssel (till garnering)
  • 10 oreokakor
  • godis (gärna t ex. pingvinstång, lakrits)

Gör så här

  1. Smält smöret i en väl tilltagen kastrull och låt puttra en kort stund.
  2. Rör ner alla ingredienser i smöret. Ställ in i kylskåp, ca 1 timme så att smeten stelnar lite. Forma till bollar.
  3. Till garnering: Rulla i strössel. Dela chokladkakorna i hälften och tryck fast dem som vingar. Skär godisstängerna i bitar och tryck fast som ögon.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg, men läs ingrediensförteckningen på förpackningarna.

Näringsvärde per portion

Energi: 556 kj / 133 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 5 g
Salt: 0,17 g

Kommentarer

Kerstin Anmäl

Konstigt att det svåraste momentet knappt nämns alls! Att såga itu kakorna och skrapa bort fyllningen, utan att de går sönder - hjälp, vilket pill. Och varför står det att man behöver 30 kakor till 30 fladdermöss? Varje oreo ger ju fyra vingar?

Maria Anmäl

Svåra att dekorera då de knappt håller ihop som bollar trots över 1 timme i kylen

Lägg till en egen kommentar.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer