Fladdermöss
Ute efter ett ätbart pyssel till halloween eller spökkalaset? Testa dessa fladdermöss som du gör på dina favoritchokladbollar, strössel, oreokakor och godisremmar. Visst blir de söta – i dubbel bemärkelse! Perfekt att göra tillsammans med barnen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
ca 15 bollar
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
ev 1/2 krm salt
3 msk kallt starkt kaffe eller vatten
Till garnering
chokladströssel (till garnering)
10 oreokakor
godis (gärna t ex. pingvinstång, lakrits)
För alla
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg, men läs ingrediensförteckningen på förpackningarna.Näringsberäkningingen är gjord per st.
Fri från ägg, men läs ingrediensförteckningen på förpackningarna.Näringsberäkningingen är gjord per st.
Gör så här
Tips
Det går bra att frysa in fladdermössen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi556 KJ / 133 kCal
Fett5 g
Salt0.17 g
Kolhydrater19 g
Protein1 g
Kommentarer
Massan blev väldigt lös men då åkte den in i frysen en liten stund. Sedan gick det bra av forma bollarna, rulla dem i strössel och sätta dit oreovingarna och ögonen. Till ögon tog jag pingvinstång med smak av jordgubb vilket var väldigt gott! Dessa chokladbollar är riktigt goda :-)
Maria
2021-10-30Bra recept
Anders
2021-10-30Vi smälte inte smöret och gjorde dem inte i kastrull utan i en bunke. Då var de mjuka nog att trycka på både ögon och vingar, ganska enkelt. Det gick bra att ha kvar fyllningen i vingarna också. Sedan ställde vi in dem i kylen.
Samantha
2020-10-19Tack Samantha för att du delar med dig av dina tips. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-20