Fiskdolmar med musslor i vin & grädde

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Fiskdolmar med musslor i vin & grädde

Fiskdolmar med musslor i vin och grädde är precis som det låter en fantastisk fiskrätt. Vacker att se på och smakar ljuvligt. Superb att servera på buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Fiskdolmar med musslor i vin & grädde

Ingredienser

8 portioner
300 g  sejfilé
100 g  musslor på burk
ca 350 ml  matlagningsvin (eller vitt vin)
2 dl  vispgrädde
8   blad savojkål (ca 15 cm i diameter)
1 tsk  salt
3 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Gör så här

Tips

Gör så här-texten är avsett för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Jag gjorde savojdolmarna med hälften sej och hälften lax (utan musslor) och det blev mycket gott! Savojkålet gör dessa dolmar väldigt snygga, perfekt att bjuda på om du vill stila ;)

Diana

2009-03-14

Näringsvärde per portion

Energi680 KJ / 150 kCal
Fett11 g

Testa liknande recept

Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tagliatelle med vitlöksmusslor, rucola och oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och nötgratinerade musslor på sparrisbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjursrisotto
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga