Recept

Fish taco med grillad avokado och rökt paprikamajonnäs


En favorit i trendig tappning. Klappa in laxen med mortlade texmex-kryddor och mixa en rökig paprikamajonnäs. Sedan är det grilläge! Bjud fish tacon i krispiga tacoskal, peppriga rädisor, grillad avokado och färsk koriander. Pressa över lime - hugg in!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015.

Ingredienser

  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 600 g lax i bit med skinn
  • 1/2 knippe rädisor (à ca 100 g)
  • 2 avokado
  • rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • hårda tacoskal (gärna minitubs), färsk koriander och limeklyftor servering

Rökt paprikamajonnäs

  • 1 inlagd grillad paprika
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till majonnäsen. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen.
  2. Mortla chiliflakes, paprikapulver, ingefära, koriander, socker och salt. Gnid in kryddorna på laxens köttsida.
  3. Skiva rädisorna tunt. Dela och kärna ur avokadon. Pensla snittytan med olja. Krydda med salt och peppar.
  4. Grilla laxen med skinnsidan mot gallret 30–40 minuter på indirekt värme under lock.
  5. Grilla avokadon ca 5 minuter med snittytan ner.
  6. Bjud grillad lax, rädisor och avokado i tacoskal med paprikamajonnäs, koriander och limeklyftor att pressa över.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärde per portion

Energi: 3704 kj / 885 kcal
Protein:32 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 72 g
Salt: 3,93 g