Recept

Falafelwrap med rödbetshummus och fetaost


Wraps med falafel är en smakrik och enkel lakto-vegetarisk vardagsmåltid som du snabbt lagar med färdig falafel! Bara att mixa hummus, steka falafel och servera med fetaost och sallad i tortillabröd. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020.

Ingredienser

Rödbetshummus

  • ca 400 g rödbetor
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
  • 2 msk tahini
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk chilipulver
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 150 g fetaost
  • strimlad isbergssallad
  • 300 g färdig falafel
  • 4 stora tortillabröd

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rödbetshummus: Skala rödbetorna och skär i klyftor. Blanda med olja, ¼ tsk salt och ½ krm peppar (för 4 port) på en plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter tills de är mjuka. Låt svalna.
  3. Häll av och skölj bönorna. Mixa bönorna med rödbetor, tahini, citronjuice, vatten, 1 tsk salt (för 4 port) och chilipulver till en slät hummus.
  4. Värm falafeln enligt anvisning på förpackningen. Värm tortillabröden.
  5. Till servering: Fyll bröden med hummus, falafel, smulad fetaost och isbergssallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri falafel och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaosten mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.