Hoppa till sidans innehåll

Recept

Enkel äppelsallad med honungsvinägrett

Ett lättlagat recept på en lyxig och fräsch äppelsallad med honungsvinägrett. Du gör salladen av bland annat honung, vinäger, äpplen, sallad, mangoldskott och valnötter. Perfekt att servera som tillbehör till måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009.

Ingredienser

Honungsvinägrett

  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Äppesallad

  • 2 - 3 hela äpplen med skal
  • 1 påse blandad sallad (à 150 g)
  • 1 påse röda mangoldskott (à 70 g)
  • 100 g valnötter

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar.
  2. Äppelsallad: Skär äpplena i tunna skivor på tvären så att det fina stjärnmönstret framträder. Eller kärna ur dem med en urkärnare om du inte vill ha kärnhuset kvar.
  3. Häll på vinägretten och låt äppelskivorna stå och dra 5-10 minuter.
  4. Lägg upp och blanda salladssorterna, toppa med äppelskivor och strö över valnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Använd dina egna salladsfavoriter och variera med exempelvis hasselnötter, pinjenötter eller rostade solrosfrön.

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer