Hoppa till sidans innehåll

Recept

Engelska pepparkakor

Typiskt för engelska pepparkakor är en ansenlig mängd malen ingefära – men inga andra pepparkakskryddor som kanel eller nejlika. Smaken påminner lite om kolakakor. Använd små pepparkaksmått, så blir det fler härliga pepparkakor att njuta av.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014.

Ingredienser

Ger 1 sats
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 200 g strösocker
  • 175 g smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 600 g vetemjöl
  • 1 1/2 msk malen ingefära
  • 1/2 msk bikarbonat
  • 1/2 krm salt

Näringsvärde per portion

Energi: 22754 kj / 5438 kcal
Protein:55 g
Kolhydrater: 806 g
Fett: 215 g
Salt: 5,27 g

Gör så här

  1. Blanda sirap, socker, smör och grädde i en kastrull. Värm försiktigt tills socker och smör har smält. Häll över i en matberedare eller degmaskin.
  2. Blanda mjöl, ingefära, bikarbonat och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjölblandningen och kör tills det blir en lös, nästan rinnig deg.
  4. Linda in degen i plastfolie och lägg i kylen till nästa dag.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Arbeta degen smidig på lätt mjölat bord.
  7. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen 6–8 minuter, tills de fått lite färg.
  9. Låt kakorna svalna på plåt eller galler. Förvara dem torrt i rumstemperatur eller frys in.

Näringsberäkningen är per sats pepparkakor.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer