Recept

Enchiladas med spicy tomat- och kikärtsröra


Har du en bit skinka till övers? Tärna eller strimla den och blanda ner i den kryddiga fyllningen med tomat och kikärter. Rulla sedan in den i tortillabröd och gratinera med en god, vällagrad ost. Bjud gärna med en sval klick cottage cheese.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015.

Ingredienser

  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
  • 1 burk sköljda avrunna kikärter (ca 400 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g cottage cheese
  • 8 tortillabröd
  • 2 dl riven ost

Tillbehör

  • babyspenat
  • avokado
  • sojabönor
  • citronjuice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Fräs vitlök, spiskummin, curry i oljan i en kastrull. Tillsätt krossade tomater och låt koka några minuter. Tillsätt de avrunna kikärtorna och krydda med sambal oelek, salt och peppar.
  3. Fördela cottage cheese och kikärtsröran på tortillabröden. Rulla ihop bröden och lägg i en ugnssäker form.
  4. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter.
  5. Tillbehör: Servera gärna med babyspenat, tärnad avokado, stekta sojabönor och en skvätt färskpressad citronjuice.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese mot mjölkproteinfri färskost eller tofu. Kontrollera innehållet i brödet. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Har du en bit skinka över kan du tärna eller strimla den och blanda ner i fyllningen.

Näringsvärde per portion

Energi: 3853 kj / 921 kcal
Protein:44 g
Kolhydrater: 99 g
Fett: 34 g
Salt: 4,5 g