Easter mess

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Easter mess

Den brittiska desserten eton mess är inte helt olik vår svenska marängsviss. I originalreceptet varvas grädde med maränger och färska bär, men här har vi satt ihop en vårig variant med rabarber och rosenvatten – en easter mess!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Easter mess

Ingredienser

4 portioner
300 g  rabarber
1 dl  vatten
3/4 dl  strösocker
1 krm  vaniljpulver
1/2 msk  potatismjöl
ev 1 msk  rosenvatten
3 dl  vispgrädde
3/4 dl  hackade pistagenötter
ca 12   maränger
färsk mynta (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Kan man förbereda denna och servera efter några timmar? Eller dagen efter?

Marie

2020-05-05

Hej Marie! Du kan göra rabarberkompotten dagen innan servering. Men vispa grädden samma dag som du ska servera den, den kan stå i kylen ett par timmar. Lägg ihop desserten strax innan servering så att marängerna håller sig krispiga. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-05-05

Näringsvärde per portion

Energi1917 KJ / 458 kCal
Fett36 g
Salt0.07 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fluffig turkish delight
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fransk nougat med pistage och rosenvatten
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarbersnaps
Betyg 4.6 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga