Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Dinkelscones

Dessa gudomliga dinkelscones går snabbt att tillaga. Frukostbröden blir härligt saftiga av lite kvarg eller kvarg som du rör ner i smeten före den klickas ut i bullformar. Grädda mitt i ugnen i några minuter så dina goda scones får fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006.

Ingredienser

12 stycken

  • 2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel
  • 2 msk vetekli
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kvarg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg

Näringsvärde per portion

Energi: 421 kj / 100 kcal
Fett: 3.4 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop kvarg, mjölk, smör och ägg. Tillsätt det i mjölkblandningen.
  3. Klicka ut smeten i bullformar. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

För alla

Dinkelscones innehåller gluten, mjölk och ägg.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer