Recept

Dinkelscones

Dessa gudomliga dinkelscones går snabbt att tillaga. Frukostbröden blir härligt saftiga av lite kvarg eller kvarg som du rör ner i smeten före den klickas ut i bullformar. Grädda mitt i ugnen i några minuter så dina goda scones får fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006.

Ingredienser

12 stycken

  • 2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel
  • 2 msk vetekli
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kvarg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg

Näringsvärde per portion

Energi: 421 kj / 100 kcal
Fett: 3.4 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop kvarg, mjölk, smör och ägg. Tillsätt det i mjölkblandningen.
  3. Klicka ut smeten i bullformar. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

För alla

Dinkelscones innehåller gluten, mjölk och ägg.