Recept

Den ultimata hamburgaren

Gör den ultimata hamburgaren med Santa Marias nya krydda Natural Umami som får alla smaker att explodera i munnen. Tomat, parmesanost och shiitakesvamp är naturligt rika på umami och förstärker upplevelsen ytterligare. Receptet kommer från Santa Maria.

Ingredienser

  • 2 dl parmesanost
  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk kryddmix Natural Umami
  • 2 msk smör
  • kryddmix Tellicherry Black Pepper
  • 100 g shiitakesvamp
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 dl ketchup
  • 1 huvud romansallad
  • 2 stora tomater (gärna rostade tomater)

Näringsvärde per portion

Energi: 2785 kj / 666 kcal
Protein:48,8 g
Kolhydrater: 51,9 g
Fett: 27,9 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 °C.
  2. Riv parmesanen grovt. Lägg fyra högar av den rivna parmesanosten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda osten i ca fem minuter eller till den smält till platta, gyllenbruna flarn. Låt svalna på bakplåtspappret.
  3. Blanda färs med ägg och Natural Umami och forma till fyra biffar (för 4 port). Skär svampen i centimetertjocka skivor.
  4. Stek biffarna i hälften av smöret på medelstark värme. Krydda med lite nymald Tellicherry Black Pepper. Stek därefter svampen i resterande smör i några minuter tills den fått fin färg.
  5. Varva bröd med ketchup, romansallad, parmesanflarn, hamburgare, tomater och svamp till härliga burgare. Servera med extra ketchup.

För alla

Gör äggfri: ersätt ägget med no-egg eller potatismjöl utblandat i lite vatten alternativt uteslut ägget.
Gör glutenfri: byt ut umamikryddan mot lite salt och örtkryddor. Välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett. 

I samarbete med Santa Maria. 

Näringsberäkningen är beräknad per port med färska tomater (ej rostad):

Kommentarer

Lägg till en egen kommentar.