Hoppa till sidans innehåll

Recept

Coleslaw på fänkål

Här är ett spännande och annorlunda recept med coleslaw på fänkål som du svänger ihop på 15 minuter. Coleslawen blir krispig med en intressant och sötsyrlig smak. Ett gott tillbehör till de flesta maträtterna!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008.

Ingredienser

  • 1 fänkål
  • 1 litet rosésalladshuvud
  • 1/2 rödlök
  • 3 apelsiner
  • 4 rädisor
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 1107 kj / 265 kcal
Protein:2,7 g
Kolhydrater: 36,2 g
Fett: 11,2 g
Salt: 0,9 g

Gör så här

  1. Ansa och hyvla fänkålen fint med en osthyvel. Ansa och strimla rosésalladen. Skala och skiva rödlöken fint.
  2. Skala apelsinen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Halvera klyftorna. Skiva rädisorna.
  3. Blanda vinäger, citronjuice, olja, socker, salt och peppar.
  4. Blanda grönsakerna med dressingen.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.