Citronkakor

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
2
Citronkakor

Dessa påskgula små mördegskakor får sin sötsyrliga smak från citronkrämen lemon curd. Blanda florsocker och vatten och ringla över som frosting för pricken över i. Njut den spröda citronkakan till en kopp nybryggt kaffe, eller bjud på när det vankas kalas.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Citronkakor

Ingredienser

ca 20 st
100 g  kallt smör i tärningar
2 dl  vetemjöl
3/4 dl  strösocker
1/2 krm  salt
1   äggula
2 dl  lemon curd
1/2 dl  florsocker (ev extra till garnering)
1/2 msk  vatten

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och kontrollera innehållet i lemon curden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

God men hopplös att skära i fina bitar

Birgitta

2019-11-02

Hej Birgitta! Ja, att skära mördegskakor är inte det enklaste. Ta gärna en så stor/lång kniv som möjligt och tryck ner kniven, skär inte fram och tillbaka. Försök att göra så få och "stora" snitt som möjligt. Hoppas att du förstår hur jag menar. Hälsningar Elina

Redaktionen

2019-11-04

Funkar det att byta ut vetemjölet mot ex bovetemjöl?

Carina

2017-03-21

Näringsvärde per portion

Energi463 KJ / 111 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater15 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Påskrutor med citron
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tårtfyllning med citron
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citron- och ingefärssnitt
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladcheesecake med citrusfrukt
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosrulle med hallon
Betyg 3.2 av 5.
211 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Macarons
Betyg 3.4 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga