Recept

Chokladvåfflor på mörk choklad med stekt banan


Grädda lyxiga våfflor med mörk choklad i smeten. Perfekt till helgbrunchen! Toppa med vaniljglass, stekt karamelliserad banan och chokladsås. En chokladig våffla när den är som bäst.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018.

Ingredienser

ca 6 st

Chokladvåfflor

  • 100 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 2 dl kallt vatten

Stekta bananer

  • 1 msk smör
  • 2 bananer

Till servering

  • vaniljglass
  • chokladsås

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda ner chokladen.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt ägg, mjölk och kallt vatten och vispa ihop till en jämn smet. Rör ner chokladsmöret.
  3. Grädda våfflor i våffeljärn. Lägg på galler så håller de sig frasiga. 
  4. Bananer: Dela bananerna på längden och stek i smör på låg värme tills de får lite färg. 
  5. Till servering: Servera våfflorna med stekt banan, vaniljglass och chokladsås.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, choklad, mjölk, glass och chokladsås.

Näringsvärde per portion

Energi: 2648 kj / 633 kcal
Protein:10 g
Kolhydrater: 78 g
Fett: 30 g
Salt: 1,3 g