Recept

Chokladfondue på grillen

En barnsligt god dessert som passar alla åldrar. Enda förberedelsen som krävs är att skiva upp frukten som ska doppas exempelvis ananas och jordgubbar. Funkar även bra att doppa godis i den smälta chokladen. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011.

Ingredienser

  • ananas
  • jordgubbar
  • nektarin
  • marshmallows
  • mörk choklad

Gör så här

Ta vara på glöden när huvudrätten är klargrillad och låt choklad smälta i en liten kastrull på grillen.

  1. Lägg skurna bitar av ananas, jordgubbar, nektarin samt marschmallows i skålar.
  2. Smält mörk choklad eller mjölkchoklad i en kastrull som ställs på grillen eller i vattenbad på spisen.
  3. Marschmallows och frukt är gott att doppa i chokladen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: välj ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör äggfri: bjud med enbart frukt och uteslut marschmallows.