Hoppa till sidans innehåll

Recept

Chokladdoppade lakritsmandlar


Sötmandel och choklad passar ihop som hand i handske! Doppa mandlarna i en riktigt god mörk choklad. Rulla sedan i lakritspulver för en spännande smakbrytning. Genom att rosta sötmandlarna får de en djupare karaktär som ger en rikare upplevelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016.

Ingredienser

ca 50 mandlar
  • 1 1/2 dl rostade sötmandlar
  • 100 g smält mörk choklad (70 %)
  • 1/2 dl lakritspulver

Gör så här

  1. Doppa mandeln i den smälta chokladen. Lyft upp mandlarna med en gaffel och låt chokladen rinna av lite.
  2. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt stelna 5-10 minuter i kylen. Sikta över lakritspulver.
  3. Rör försiktigt runt och skaka sedan plåten så mandlarna blir täcka runt om.
  4. Förvara i en lufttät burk, häll över lakritspulver som inte har fastnat. Förvara svalt.

Näringsberäkningen är per sats.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsvärde per portion

Energi: 5130 kj / 1224 kcal
Protein:28 g
Kolhydrater: 96 g
Fett: 80 g
Salt: 0,04 g

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer