Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad är förträffligt och mycket smakfullt. Sambal oelek och getost ger spännande och väldigt god smak i pannkakan. Räkor och sparris passar perfekt i salladen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Ingredienser

4 portioner

Pannkaka

250 g  färdig risgrynsgröt
rivet skal av 1/2   citron
1/2   paket saffran (à 1/2 g)
1   ägg
1 dl  vispgrädde
1/2 tsk  sambal oelek
1/2 msk  vetemjöl
100 g  getost (av chèvretyp)
smör att smörja ugnsformen med

Sallad

1   bunt grön sparris (à 250 g)
1 kg  tinade räkor med skal
ca 10 blad ramslök (10 blad motsvarar 2 salladslökar)
3   vitlöksklyftor
1/2   chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl  mild olivolja
1 msk  hackad timjan
1   rivet skal av citron
salt och peppar
1 msk  färskpressad citronjuice

För alla

Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsmjöl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Kycklingjärpe med frisk morotssallad i baguette
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Omelett med basilika, getost och parmaskinka
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostrullar med aprikos
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga