Chiliheta vegobitar med avokadokräm
Ett veganskt tilltugg som passar på vilket festligt kalas som helst! Oumph består av soja, vatten och salt som genom tryck och värme bildar trådiga, köttliknande bitar. Smaksätt dem med gochujangsås och rökessens – mumsigt värre med avokadokräm och gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
10 bufféportioner
1 1/2 msk gochujangsås eller het chilisås
1 1/2 tsk japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk liquid smoke
4 msk rapsolja
280 g naturella sojabitar (gärna oumph)
1 gurka
Avokadokräm
1 avokado
3 msk hackad dragon
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl olja
2 krm salt
1/2 krm peppar
Garnering
krasse
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt gochujangsåsen med t ex vanlig chilisås.
Gör så här
Dagen före festen
30 minuter före servering
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi561 KJ / 134 kCal
Fett12 g
Salt0.5 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer