Chilifisk med cashewnötter

Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
22
Chilifisk med cashewnötter

God och lättlagad favoritmiddag med torsk, grovhackade cashewnötter, körsbärstomater och het smak av sambal oelek. Till chilifisken serverar du kokt ris och en fräsch sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Chilifisk med cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
600 g  fryst fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 tsk  salt
50 g  smör
1/2 dl  ströbröd
1 dl  grovhackade cashewnötter
1 tsk  sambal oelek
1   pressad vitlöksklyfta
rivet skal och pressad juice av 1/2   lime
6 - 8   körsbärstomater

För alla

Chilifisk innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja och ströbröd utan mjölk.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Använde både tomater o fryst broccoli (tack för tips, Eleonore!) samt brynte smöret istf att bara smälta det. Självklart potatismos till. Gott och vackert!

Lars

2024-02-15

Vi körde fryst broccoli istället för tomater direkt i formen och potatismos till. Blev saftigt och supergott.

Eleonore

2023-01-10

Gott men blir lite torrt. Vad kan man ha för sås till. Vi fick bryna smör men bättre tips?

Maria

2022-08-22

Näringsvärde per portion

Energi2160 KJ / 520 kCal
Fett19 g

Testa liknande recept

Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het avokadokräm med nötter
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilinötter med honung
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cashewsmör
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kål- och pak choimix med teriyakisås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga