Hoppa till sidans innehåll

Recept

Charkuteriplatta med ostsallad

Gott och lite festligare tilltugg är denna charkuteriplatta med ostsallad. Salladen tillagas av salladsblad, rädisor, ostkuber och saltgurka. Servera ostsalladen med mumsig dressing, kallrökt skinka och smakrik korv.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000.

Ingredienser

  • 150 g smakrika salladsblad (gärna salladsblandning)
  • 1 knippa rädisor
  • 2 msk olivolja
  • 2 saltgurkor eller cornichons (2 saltgurkor motsvarar 8 cornichons)
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 100 g skivad kallrökt skinka
  • 100 g smakrik korv (t ex salami)
  • 100 g grevéost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj sallad och rädisor väl. Dela rädisorna och vänd dem i salt, peppar och olja. Låt ligga och dra i 5 minuter. Skär saltgurkan i stavar.
  2. Finhacka schalottenlöken.
  3. Blanda ihop salladen med hälften av schalottenlöken. Rör samman olja och vinäger med resterande schalottenlök och smaksätt med salt och peppar. Skär osten i kuber.
  4. Lägg upp salladen med dressingen på tallrik med rädisor, ost och charkuterierna. Servera med ett gott grovt lantbröd och ett glas rött vin, gärna av typen cabernet sauvignon.

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer