Café au lait

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Café au lait

Café au lait, eller enkelt sagt kaffe med varm mjölk, är en härlig dryck som passar såväl fikat som efter middagen. Den värmda uppvispade mjölken ger ett lyxigt skum till drycken som med fördel serveras i ett glas.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Café au lait

Ingredienser

1 glas
2 1/2 dl  mjölk
1 dl  starkt kaffe

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkersättning, t ex Solhavre.

Gör så här

Tips

Gör kaffet i förväg och förvara i termos, men värm och häll på mjölken vid serveringen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Café au cacao
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladfabrikens varma choklad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kanelkyss - kanelkaffe med kondenserad mjölk
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaffe med chokladsmak
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Iskaffe med kondenserad mjölk och choklad
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaffemilkshake
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga