Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
0
Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing

Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing är lättlagat och smakrikt. Den goda citrondressingen rör du lätt ihop och den passar perfekt med tonfisken. Servera gärna med pitabröd till.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing

Ingredienser

4 portioner
4   port bulgur
4   ägg
2   paprikor
1 dl  kalamataoliver utan kärnor
2   burkar tonfisk (à 200 g)
1   kruka persilja
1 1/2 msk  pressad citronjuice
1 dl  olivolja
1 tsk  dijonsenap
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 dl  rostade solrosfrön
4   pitabröd

För alla

Gör glutenfri: byt bulgur mot quinoa eller kokt ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen, välj bröd utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3490 KJ / 830 kCal
Fett43 g

Testa liknande recept

Bulgur à la Malta
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingbullar med bulgur
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgursallad med spenat och linser
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampbulgur
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt chorizo med gräslöksyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ianns bulgursallad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga