Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Brytbröd med havre och råg

Sätt degen till det här smakfulla, kalljästa brytbrödet på kvällen. Grädda på morgonen dagen efter och känn lyxen av nybakat till frukost. Linfrön och solrosfrön i brödet ger extra karaktär och gott crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014.

Ingredienser

Ger 1 långpannebröd
  • 1/2 paket jäst (à 25 g)
  • 7 1/2 dl kallt vatten
  • 3 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 dl havregryn
  • 6 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl special
  • 1 1/2 dl solrosfrön

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja, linfrön, havregryn, rågsikt och vetemjöl. Blanda till en kladdig deg.
  2. Häll degen i en smord långpanna. Strö över solrosfröna. Ställ i kylen över natten.
  3. På morgonen: Sätt ugnen på 200°C. Skåra försiktigt ett rutmönster i degen så att det blir 20 bitar (för 1 långpannebröd). 
  4. Ställ in brödet i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.

 

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer