Recept

Brysselkålschips


Chips på grönkål har du säkert hört talas om. Men visste du att det även går att göra med brysselkål? Du plockar bladen från varje litet kålhuvud och rostar med olja och salt – lite pilligt, men jättegott att äta som de är, strö över salladen eller toppa en tjusig fiskrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015.

Ingredienser

  • 250 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175°C.
  2. Skär bort roten och plocka bladen på brysselkålen. Lägg bladen på en bakpapperklädd plåt.
  3. Blanda med olja och salt.
  4. Rosta i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills de är krispiga.
  5. Ät som chips eller strö över en sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 234 kj / 56 kcal
Protein:2,1 g
Kolhydrater: 2,9 g
Fett: 3,4 g
Salt: 0,7 g